1 æg pr. 500 g. kød
Lidt væske. ( ca. 1 dl. pr. 500 g. kød)
Slør – skal bestilles i god tid hos slagteren)
Urter
Krydderier
Evt. våde trægrillspyd
1. Kom det hakkede kød i en skål
2. Tilsæt æg og lidt væske (fond, sky, grønsagsvand, bouillon eller mælk)
3. Rør rundt
4. Kom finthakkede urter i (fx krydderurter, brændenælder, løg, hvidløg,
gulerødder, forårsløg, chili m.v.)
5. Kom krydderier i (salt, peber og fx knuste enebær, muskat,
spidskommen, koriander, paprika, chili m.v.)
6. Rør grundigt, kom evt. lidt mere væske i. Farsen skal være ret fast
7. Steg evt. en lille prøvefrikadelle og vurder om smagen er, som den skal være
8. Lad farsen hvile tildækket et køligt sted.
9. Bred et passende stykke slør ud på et vådt bræt.
10. Læg farsen i en pølse (diameter – ca. 3 cm) på sløret.
11. Vikl slør om pølsen – kun et lag.
12. Sæt evt. et vådt spyd i på langs.
13. Steg forsigtigt over grillen.