Ribskage

Ribskage

175 g smør

4 æg

150 g sukker1 tsk. vanillesukker

175 g mel

2 tsk. bagepulver

75 g chokolade

100 g marcipan

1½ dl. sød ribssaft

1 citron

Topping:

½ kg ribs

75 g sukker

50 g smør

100 g nødder

2 dl. ribssaft

1 blad husblas

1 dl piskefløde

  1. Smelt smørret.
  2. Pisk æg, vanillesukker og sukker hvidt og skummende.
  3. Bland mel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Pisk.
  4. Pisk det smeltede smør i lidt efter lidt.
  5. Riv marcipanen og pisk det i dejen.
  6. Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
  7. Riv citronskallen og pres den.
  8. Kom skal, citronsaft og ribssaft i dejen og pisk.
  9. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i ca. 40 min. Ved 1800.

Topping:

  1. Bland ribs og sukker og lad det trække.
  2. Hak nødderne groft.
  3. Kom husblas i koldt vand.
  • Rist nødder i smør på en pande.
  • Kom ribsene i og rør rundt.
  • Fordel massen ovenpå den bagte kage.
  • Smelt husblassen i vandbad og rør ribssaften i.
  • Hæld ribssaften over kagen og sæt den i køleskab.
  • Serveres med flødeskum og evt. blåbær.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.