Jensens Fristelse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jensens Fristelser. 8 stykker.

1 springform – 26 cm. I diameter.

Tekstfelt:

1½ kg store kartofler                                                             

2 store løg

1 stor porre

2 håndfulde kål fx palmekål

Smør / olie

100 g revet ost

Salt, peber00

Ostecreme:

1 ½ dl. creme fraiche 18 %

1 tsk. lys maizenajævner

1 knsp. Cayennepeber

2 tsk. sennep

1 æggeblomme

100 g revet ost

1 tsk. salt.

Topping:

150 g. tørsaltet bacon.

1bdt. Persille

½  økologisk citron.

  1. Rengør kartofler og skræl dem.
  2. Skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål med vand
  3. Rengør grønsager og skær dem i skiver
  4. Sauter løg og porre i en klat smør tilsat lidt olie
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Sauter kålen i en klat smør og lidt olie.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Kom kartoffelskiverne i en si. Kom ½ spsk. salt over vend rundt i kartoflerne.
  9. Lad kartoflerne dryppe af og hæld dem i et klæde. Tør godt.
  10. Kom bagepapir i ringformen og smør ringen med fedtstof.
  11. Læg kartoffelskiver lagvis med porre / løg og kål. Kom revet ost mellem lagene.

Ostecreme:

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Fordel ostecremen i et ca. ½ cm. tykt lag øverst i ringformen.
  3. Bag formen ved 150o i ca. 1 time.
  4. Når formen er kold skæres tærten i 8 skiver.

Topping:

  1. Skær bacon i små tern og steg det sprødt på en pande.
  2. Skyl persille og hak det fint.
  3. Riv citronskallen
  4. Bland persillen med citronskal

Servering:

Varm tærten igennem. Drys bacontern over, Pynt med persille / citronskal.