Hybenchutney med blommer og æbler.

Hybenchutney med blommer og æbler. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 små sylteglas (jeg skyllede mine i kogende vand og en tsk atamon)

500 g hyben

100 g blommer

100 g æbler

2 rødløg

100 g sukker

1 dl æbleeddike (eller anden frugteddike)

1 stjerneanis

10 korianderfrø

10 fennikelfrø

salt og friskkværnet peber

1. Skær hybenfrugterne igennem og skrab kernerne ud med en ske. Det er nemmest med modne hyben, der ikke er overmodne og bløde

Eller

Skær blomsten af hyben af og skær dem halvt over. Kom de halverede hyben i en foodprocessor og kør kort. Kom massen i en balje med rigeligt vand. Hybenkerner vil svømme i overfladen og kan skummes af. Skift vand og gentag processen indtil kernerne er væk.

  1. Pil løgene, halver dem og skær dem ud i helt fine strimler.
  2. Tag sten ud af blommerne og skær dem i mindre stykker.
  3. Opvarm sukkeret i en gryde til det karamelliserer og er let gyldent.
  4. Tag kernehus ud af æblerne og skære dem i små tern
  5. Tilsæt fintsnittet løg, blommer, æbler og krydderier til den gyldenbrune karamel, drys med lidt salt, så løg afgiver væske, og karamellen ikke bliver for mørk.
  6. Tilsæt eddike, peber og hyben, når massen er blevet blød.
  7. Lad chutneyen koge igennem i ca. 10 min. til hybene begynder at blive bløde, og chutneyen bliver en tæt kompot. Tag gryden af varmen og smag evt. til med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  8. Kom chutneyen på skoldede sylteglas. Den kan holde sig i køleskabet i ca. en måned. Uåbnet kan chutneyen holde sig 3-4 måneder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14 Responses to Hybenchutney med blommer og æbler.

  1. Pingback: minecraft maps

  2. Pingback: water ionizer pay plan loans

  3. Pingback: pay day loans

  4. Pingback: pay per day loans plan

  5. Pingback: water ionizer

  6. Pingback: view more

  7. Pingback: loan payment plan

  8. Pingback: alkaline water

  9. Pingback: here

  10. Pingback: http://webkingz.camkingz.com/

  11. Pingback: alkaline water

  12. Pingback: http://makemoney.camkingz.com/

  13. Pingback: learn more

  14. Pingback: learn more

Der er lukket for kommentarer.