Hybenchutney med blommer og æbler.
2 små sylteglas (jeg skyllede mine i kogende vand og en tsk atamon)
500 g hyben
100 g blommer
100 g æbler
2 rødløg
100 g sukker
1 dl æbleeddike (eller anden frugteddike)
1 stjerneanis
10 korianderfrø
10 fennikelfrø
salt og friskkværnet peber
1. Skær hybenfrugterne igennem og skrab kernerne ud med en ske. Det er nemmest med modne hyben, der ikke er overmodne og bløde
Eller
Skær blomsten af hyben af og skær dem halvt over. Kom de halverede hyben i en foodprocessor og kør kort. Kom massen i en balje med rigeligt vand. Hybenkerner vil svømme i overfladen og kan skummes af. Skift vand og gentag processen indtil kernerne er væk.
- Pil løgene, halver dem og skær dem ud i helt fine strimler.
- Tag sten ud af blommerne og skær dem i mindre stykker.
- Opvarm sukkeret i en gryde til det karamelliserer og er let gyldent.
- Tag kernehus ud af æblerne og skære dem i små tern
- Tilsæt fintsnittet løg, blommer, æbler og krydderier til den gyldenbrune karamel, drys med lidt salt, så løg afgiver væske, og karamellen ikke bliver for mørk.
- Tilsæt eddike, peber og hyben, når massen er blevet blød.
- Lad chutneyen koge igennem i ca. 10 min. til hybene begynder at blive bløde, og chutneyen bliver en tæt kompot. Tag gryden af varmen og smag evt. til med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Kom chutneyen på skoldede sylteglas. Den kan holde sig i køleskabet i ca. en måned. Uåbnet kan chutneyen holde sig 3-4 måneder.
Pingback: minecraft maps
Pingback: water ionizer pay plan loans
Pingback: pay day loans
Pingback: pay per day loans plan
Pingback: water ionizer
Pingback: view more
Pingback: loan payment plan
Pingback: alkaline water
Pingback: here
Pingback: http://webkingz.camkingz.com/
Pingback: alkaline water
Pingback: http://makemoney.camkingz.com/
Pingback: learn more
Pingback: learn more