Jensens Fristelser. 8 stykker.
1 springform – 26 cm. I diameter.
1½ kg store kartofler
2 store løg
1 stor porre
2 håndfulde kål fx palmekål
Smør / olie
100 g revet ost
Salt, peber00
Ostecreme:
1 ½ dl. creme fraiche 18 %
1 tsk. lys maizenajævner
1 knsp. Cayennepeber
2 tsk. sennep
1 æggeblomme
100 g revet ost
1 tsk. salt.
Topping:
150 g. tørsaltet bacon.
1bdt. Persille
½ økologisk citron.
- Rengør kartofler og skræl dem.
- Skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål med vand
- Rengør grønsager og skær dem i skiver
- Sauter løg og porre i en klat smør tilsat lidt olie
- Smag til med salt og peber.
- Sauter kålen i en klat smør og lidt olie.
- Smag til med salt og peber.
- Kom kartoffelskiverne i en si. Kom ½ spsk. salt over vend rundt i kartoflerne.
- Lad kartoflerne dryppe af og hæld dem i et klæde. Tør godt.
- Kom bagepapir i ringformen og smør ringen med fedtstof.
- Læg kartoffelskiver lagvis med porre / løg og kål. Kom revet ost mellem lagene.
Ostecreme:
- Rør alle ingredienser sammen.
- Fordel ostecremen i et ca. ½ cm. tykt lag øverst i ringformen.
- Bag formen ved 150o i ca. 1 time.
- Når formen er kold skæres tærten i 8 skiver.
Topping:
- Skær bacon i små tern og steg det sprødt på en pande.
- Skyl persille og hak det fint.
- Riv citronskallen
- Bland persillen med citronskal
Servering:
Varm tærten igennem. Drys bacontern over, Pynt med persille / citronskal.