God køkkenhygiejne er vigtig for at sikre, at ingen bliver syge af maden. Man kan selv gøre en masse for at undgå sygdomme fra bakterier som salmonella og campylobacter. Det er fx vigtigt at vaske hænder før madlavning, at bruge forskellige spækbrætter til kød og grønsager.
Der er tre grundlæggende hygiejneregler i forbindelse med madlavning:
Varm op: Bakterier i maden dør ved kogning og stegning. Hovedreglen er, at mad med kød, fjerkræ, fisk og æg skal gennemvarmes, så temperaturen når op på mindst 75°.
Køl af: Når mad opbevares koldt og nedkøles hurtigt, stopper vækst af de fleste bakterier. Der må højst være 5° de steder i køleskabet, hvor der opbevares letfordærvelige fødevarer som kød, pålæg, middagsrester og mælk.
Undgå at sprede bakterier: Bakterier kan spredes mellem de forskellige fødevarer på køkkenbordet og i køleskabet. Derfor er det vigtigt at holde fødevarerne adskilt, både under opbevaring og under tilberedning. Husk også at vaske hænder, både inden man går i gang med madlavningen og undervejs.
Børn vil gerne være med i køkkenet og kan tidligt lære hensigtsmæssig omgang med forbehandling og tilberedning af mad. Og børns lyst til at smage og spise varieret bliver større, når de selv har lavet maden. Børn med køkkenerfaring bliver voksne med interesse for sund mad.
Se mere på http://www.foedevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle%20publikationer/2009221.pdf
Se også en film om at undgå at sprede bakterier på
http://www.altomkost.dk/Inspiration/I_koekkenet/Hygiejne_og_tilberedning/forside.htm
Kilde: www.altomkost.dk
Nye regler om datomærkning kan findes her:
http://www.dagens.dk/forbrug/sidste-salgsdato-forsvinder-i-butikkerne
Pingback: minecraft adventure maps
Pingback: water ionizer
Pingback: water ionizer loans
Pingback: electricity
Pingback: alkaline water
Pingback: here
Pingback: alkaline water
Pingback: link
Pingback: water ionizer
Pingback: over here
Pingback: Greg Thmomson
Pingback: gmail.com login
Pingback: gmail sign in inbox gmail account
Pingback: all of craigslist