Varm kartoffelsalat

Til 4 personer.
800 g kartofler
Vand
salt

Løgmarinade til 2 gange:

500 g løg
20 g smør
½ dl lagereddike eller anden lys eddike
30 g sukker
2 kviste merian eller løvstikke
Salt
5 drej peber

Pynt: Purløg

1. Rengør kartofler og kog dem i vand med salt
2. Pil dem og skær dem i skiver

3. Pil løgene og skær dem i skiver
4. Sauter dem ved svag varme i smørret, til de skvatter sammen
5. Kom salt, eddike, sukker og merianblade ved
6. Skru helt ned for blusset og lad løgene simre, til de smelter sammen til en fin, gylden løgmarinade
7. Smag til med salt og peber
8. Hæld halvdelen af løgmarinaden i et rengjort glas.
9. Sæt låg på og kom det i køleskabet.

10. Kom kartoffelskiverne i gryden med den anden halvdel af løgmarinaden og vend rundt
11. Server med klippet purløg på toppen.

Tip:
Hvis du drysser salt ved fedtstoffet, når du sauterer fx løg, trækker du lidt væske ud af løgringene, så de ikke så nemt brænder på. Fedtstoffet sprutter heller ikke så meget.

Glasset med løgmarinade kan holde sig 10 dage i køleskab og kan bruges som tilbehør til en kødret, fyld til en pizzabund eller til en gang kartofler til.

13 Responses to Varm kartoffelsalat

  1. Pingback: minecraft maps

  2. Pingback: alkaline water brands

  3. Pingback: pay day loans

  4. Pingback: water ionizer plans

  5. Pingback: water ionizer

  6. Pingback: pennsylvania energy choices

  7. Pingback: alkaline water

  8. Pingback: shop car insurance

  9. Pingback: water ionizer payment plan

  10. Pingback: alkaline water

  11. Pingback: I was reading this

  12. Pingback: right here

  13. Pingback: Greg Thmomson

Der er lukket for kommentarer.