1 stor squash
3 spsk. salt
Lidt rugmel
6 spsk. olie
9 spelt-lasagneplader
1 portion tomat-løg sovs
1 ps. Mozarellaost
1. Rens alle grønsager
2. Skær 18 skiver – ca. 1 cm. tykke – af squashen på det tykkeste sted
3. Kom dem i plasticpose og drys salt ved. Lad dem trække ½ time
4. Lav tomat-løg sovsen.
5. Skær resten af squashen i tern og kom dem i sovsen
6. Skyl squashskiverne godt i vand
7. Paner squashskiver i rugmel og steg dem sprøde i olie på panden
8. Læg et lag tomatsovs i et ildfast fad
9. Læg et lag lasagneplader
10. Dæk med squashskiver
11. Kom lidt tomat-løg sovs over og forsæt til alt er brugt
12. Skær mozzarella i skiver og kom dem på toppen
13. Bages i ovn ved 200°
Serveres med salat fx Salat med ristede brødterninger og kartofler.
Aubergine kan bruges i stedet for squash.
Imellem lagene på lasagnen kan der kommes rester af fisk eller kød fx en rest steg. Hak stegen i minihakker og kom lidt krydderier ved.
Salat med ristede brødterninger og kartofler.
Til 4 personer
200 g. gammelt brød
4 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
4 drej peber
4 spsk. krydderurter efter eget valg eller 2 tsk. tørrede
20 hasselnødder
5 kolde kogte kartofler fra dagen før
½ salathoved
1 bdt. radiser
½ agurk
Lidt frisk dild til pynt
Dressing:
2 spsk. rapsolie
1 spsk. frugteddike fx æble
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
1. Skær brød i tern
2. Kom olie, salt, peber og krydderurter i en plastpose
3. Kom brødternene i og vend rundt
4. Bages i ovnen på bagepapir ved 200° i ca. 10 min. fx ved siden af lasagne
5. Rist samtidigt nødderne ved siden af i ovnen.
6. Rengør alle grønsager
7. Skær kogte kartofler og radiser i skiver og agurk i tern.
8. Rør dressingen sammen og vend kartofler, radiser og agurk heri.
9. Bred slynget salat ud på et fad.
10. Kom blandingen af kartofler og grønsager ovenpå.
11. Drys med brødtern og nødder
12. Pynt med dild.
4 stk. store tomater eller 1 ds. flåede tomater
100 g. løg
2 fed hvidløg
½ stk. peberfrugt
75 g. gulerod / knoldselleri
2 tsk. basilikum
1 tsk. merian / løvstikke
1 tsk. paprika
2 spsk. rapsolie
1 bundt persille / oregano eller basilikum
½ l. kartoffelvand / grønsagsvand / væske fra dåsetomaterne
Salt og peber
1. Rens alle grønsager
2. Kom tomaterne i kogende vand ca. 30 sek. Overhæld dem derpå med koldt vand. Skær et kryds i tomatskindet. Flå skindet af og skær tomatkødet småt – eller brug dåsetomater
3. Skær løg og peberfrugter i små tern eller brug minihakker
4. Riv guleroden groft, hak hvidløgene og persille fint eller brug minihakker
5. Kom olien i en gryde og svits alle grøntsager og urter
6. Tilsæt de resterende krydderurter
7. Hæld væske i og lad det stå og småkoge
8. Smag til med salt, peber
Sovsen kan bruges som tilbehør til kød, fisk (tilsæt evt. lidt rejer), frikadeller m.m. eller som ingrediens i en lasagne (lav dobbelt portion og brug til fx Lasagne med squash næste dag).
Pingback: pay per day loans plan
Pingback: pay day loans
Pingback: alkaline water brands
Pingback: water ionizer loans
Pingback: loan payment plan
Pingback: ppl electric
Pingback: alkaline water
Pingback: cheap car insurance
Pingback: water ionizer
Pingback: alkaline water
Pingback: http://webkingz.camkingz.com/
Pingback: http://makemoney.camkingz.com/
Pingback: right here
Pingback: Greg Thmomson
Pingback: gmail login
Pingback: gmail log in
Pingback: all of craigslist