6 dl perlerug
2 store løg
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 l vand
1 stort bundt kruspersille
12 porrer, ca 1600 g
1200 g laks
100 g hasselnødder
1 citron
Salt og peber
- Rengør alle grønsager
- Snit løg og hvidløg fint
- Brun løgene i en gryde med olivenolie.
- Skyl perlerug i en si og tilsæt den til løgene og vend det godt sammen.
- Hæld 1 l vand på og lad det simre 15-20 minutter, indtil rugkernerne er møre.
- Hak persillen fint og vend det i gryden.
- Smag til med salt og peber og kom blandingen med perlerug op i et ildfast fad.
- Tænd ovnen på 210 grader.
- Skær porrerne i mindre stykker a’ 4-5 cm og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Tag dem herefter op af vandet med en hulske og læg dem oven på rugkernerne.
- Skær laksen i mindre stykker på ca. 3 x 3 cm.
- Hak nødderne fint og vend dem med laksen, olie salt og peber.
- Fordel fisken i det ildfaste fad og bag det i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 8-10 minutter.
- Server i fadet med citron skåret i både til.