Ribskage
175 g smør
4 æg
150 g sukker1 tsk. vanillesukker
175 g mel
2 tsk. bagepulver
75 g chokolade
100 g marcipan
1½ dl. sød ribssaft
1 citron
Topping:
½ kg ribs
75 g sukker
50 g smør
100 g nødder
2 dl. ribssaft
1 blad husblas
1 dl piskefløde
- Smelt smørret.
- Pisk æg, vanillesukker og sukker hvidt og skummende.
- Bland mel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Pisk.
- Pisk det smeltede smør i lidt efter lidt.
- Riv marcipanen og pisk det i dejen.
- Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
- Riv citronskallen og pres den.
- Kom skal, citronsaft og ribssaft i dejen og pisk.
- Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i ca. 40 min. Ved 1800.
Topping:
- Bland ribs og sukker og lad det trække.
- Hak nødderne groft.
- Kom husblas i koldt vand.
- Rist nødder i smør på en pande.
- Kom ribsene i og rør rundt.
- Fordel massen ovenpå den bagte kage.
- Smelt husblassen i vandbad og rør ribssaften i.
- Hæld ribssaften over kagen og sæt den i køleskab.
- Serveres med flødeskum og evt. blåbær.