Varm perlegrød med tørrede bær
Til 4 personer.
250 g poleret perlebyg
½ dl. vand
8 dl minimælk
30 g sukker
1 knivspids salt
50 g tørrede bær (fx tranebær, blåbær eller solbær)
Pynt:
25 g hasselnøddekerner
1) Skyl perlebyg i en si
2) Kom perlebyg og vand i gryde og kog op
3) Tilsæt salt, mælk og sukker i en gryde, og kog det i ca. 30 minutter til en cremet grød
4) Vend de tørrede bær i grøden, sluk og lad grøden koge færdig på eftervarme
5) Servér den lun drysset med hakkede hasselnøddekerner.
Perledessert med bærkompot
Til 4 personer
1 dl piskefløde eller 10 % yoghurt
300 g perlegrød (rest fra den varme perlegrød)
50 g hasselnøddekerner
200 g bær (f.eks. solbær, brombær, hindbær eller jordbær)
½ dl. sukker
1) Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den kolde perlegrød
2) Hak hasselnødder groft evt. i minihakker og bland dem i
3) Kom bærrene i en gryde, og drys dem med sukker
4) Lad dem simre til kompot i ca. 10 minutter
5) Server desserten med den lune kompot ovenpå
Klatkager med æbletern
Til 4 personer.
2 æg
1 spsk. sukker
¼ dl minimælk
3 spsk. groft mel
300 g perlegrød (rest fra den varme perlegrød)
2 æbler
10 g smør til stegning
Tilbehør: Syltetøj
1) Pisk æg og sukker luftigt
2) Tilsæt mælk og mel og rør godt
3) Rengør æble og skær kernehus ud, skær dem i små terninger
4) Bland æblerne i grøden.
5) Sæt en pande over med smør.
6) Steg klatkager ved at lægge skefulde af dejen på panden.
7) Steg klatkagerne ved mellemvarme, og lad dem blive flot gyldne.
8) Servér de lune klatkager – gerne med lidt syltetøj.
Pingback: best minecraft adventure maps
Pingback: water ionizer
Pingback: bottled alkaline water
Pingback: pay per day loan plans
Pingback: electricity
Pingback: water ionizer
Pingback: alkaline water
Pingback: view website
Pingback: water ionizer
Pingback: link
Pingback: do you agree
Pingback: Greg Thmomson
Pingback: gmail.com login
Pingback: gmail login
Pingback: gmail login page
Pingback: search all craigslist