Fyld ovnen helt op!
Over- og underlår fra 2 kyllinger tages op af fryseren dagen før og marineres i plastpose.
Denne ret tilberedes samtidig med tomat-pebersuppe og ovnstegte rodfrugter.
Start med at sætte ingredienser til Tomat-peber suppen ind i en kold ovn, så de varmer op med ovnen.
Til 4 personer
Over- og underlår af to kyllinger
Marinade
Skal af 1 ubehandlet citron
1 dl. citronsaft
12 fed hvidløg
1 spsk. frugteddike
3 spsk. vand
1. Prik kyllingestykker med en gaffel
2. Lav marinade af citronskal, citronsaft, rensede hvidløgsfed, eddike, vand, salt og peber
3. Læg kyllingestykker og marinade i plastpose, luk grundigt og stil på køl til næste dag. Vendes af og til
¾ kg faste kartofler
2 spsk. rapsolie
5 drej peber
1 tsk. + 1 tsk. salt
4. Rens kartofler og skær i grove stykker
5. Tag kyllingen op af marinaden
6. Hæld marinaden i ildfast fad med låg
7. Vend kartofler rundt i marinaden
8. Kom kyllingestykker ovenpå og dryp med rapsolie og drys med salt
9. Læg låg på
10. Bag i ovnen ved 225° i ca. 25 min. og derefter ca. 20 min. uden låg. Vend rundt i fadet med marinaden et par gange.
Serveres med bagte rodfrugter.
Bagte rodfrugter.
500 g. rødbeder, persillerødder, gulerødder og selleri
3 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
1 tsk. tørret timian
5 drej peber
- Rens alle rodfrugter og skær dem i nogenlunde lige store stykker.
- Dup rodfrugterne tørre med køkkenrulle
- Kom rapsolie, salt, peber, tørret timian og rodfrugter i stor plastpose og vend rundt
- Det hele kommes i ildfast fad og bages ved siden af kyllingen i ca. 20 min. De første 10 min. med låg.