Mad – med omtanke
Mad og bæredygtighed – at holde hus med miljøet
Hop til indhold
Velkommen
PoP Up Cafè Under æbletræerne
Frokostboks 1
Frokostboks 2
Kaffe og kager
Strandsafari.
Opskrifter
Til mange
Til grillen ➤
Gryderøgning – Havørred
Små rodfrugtpandekager
Mad i wok eller gryde
Salat af spæde skud med sennepsdressing
Salat med asparges og rygeostcreme
Rabarberdessert med skovmærkecreme
Eksperimenter – Surprise pølser
Mad bagt eller stegt i gløderne fra bål eller på grillen
Langtidshævet brød.
Forret ➢
Sejfilet med persillefrakke og tynde kartoffelbrød
Hovedret ➢
Ovnbagt laks med porrer
Kødboller med perler og grøntsager – tomatsovs – kartofler med spidskommen
Tandorikylling med tomatlasange og salat
Dessert ➢
Perledessert med bærkompot – Is
Tilbehør ➢
Kål Salat
Estragonsovs
Grønkålssalat med frugter og cashewnødder
Gulerødder med persille
Kogte majs med persillepesto
Salat af kål med purløgsdressing
Salat med ristet pære
Sensommersalat
Æblesalat med perler
Vinter
Brød og bagværk ➢
Irske Muffins
Ristede brødtern til salater eller supper
Tynde sprøde kartoffelbrød
Drikke ➢
Varm æbledrik
Fisk ➢
Fiskekarbonader og fiskefrikadeller
Frugt
Appelsinsalat
Kanel-æble pandekager
Æbleringe med vanillecreme.
Grønsager ➢
Grønkålssalat med frugter og cashewnødder
Krydderurte-pandekager med svampefyld
Kål Salat
Pastasalat med rødkål
Pralbønner i ovnkartofler
Æble-sellerisalat
Kartoffel ➢
Jensens Fristelse
Bagt kartoffel med krydderurtemos og fløde
Grøn kartoffelsalat
Grøntsager med kartoffellåg og fisk
Kartoffel-tapas
Kartofler med spidskommen
Spinatkartofler
Varm kartoffelsalat
Kød ➢
Citronkylling med rodfrugter
HOT POT
Opskrifter med kun lidt kød ➢
HOT POT
Ris, pasta, perler ➢
Kornotto
Perlegrød med variationer
Sovs ➢
Estragon sovs
Tomat-løg sovs
Urtesovs
Forår
Brød ➢
Knækbrød med rødbeder
Fisk ➢
Fiskekarbonader og fiskefrikadeller
Frugt ➢
Rabarber med skovmærkecreme
Grønsager ➢
Grov ærtepure og ærtesuppe med karrytop
Kartofler ➢
Grøn kartoffelsalat
Kartoffel-porre suppe
Varm kartoffelsalat
Kød ➢
Kødboller med perler
Opskrifter med kun lidt kød ➢
Flexitar
Ris, pasta, perler ➢
Fuldkornsris med gurkemeje
Vilde urter ➢
Rabarber med skovmærkecreme
Skvalderkålsfrikadeller
Æg ➢
Asparges med æggecreme
Æg i kokotte med spinat og svampe
Sommer
Brød og bagværk ➢
Ristede brødtern til salater eller supper
Tærte med squash, slikærter og lufttørret skinke
Fisk ➢
Fiskekarbonader og fiskefrikadeller
Grøntsager med fisk og kartoffelåg
Frugt ➢
Bærsalater
Ribskage
Skyr med bær og honningristede nøddemusli
Grønsager ➢
Fyldte squash
Grov ærtepure og ærtesuppe med karrytop
Grønsags-lagkage med kold sauce.
Gulerødder med persille
Lasange med squash
Majskolber med persillepesto
Grønne bønner med sesamdrys
Kartofler ➢
Kartoffel-tapas
Kartoffeltårn
Kartoffelrøsti
Kød ➢
Tandoripaneret kyllingebryst
Opskrifter med kun lidt kød ➢
HOT POT
Ris, pasta, perler ➢
Salat ➢
Morgenfruesalat
Salat med ristede brødterninger og kartofler
Salat med lufttørret, sprød skinke
Sovs ➢
Urtesovs
Suppe ➢
Grov ærtepure og ærtesuppe med karrytop
Kylling – suppe
Tomat – pebersuppe
Efterår
Brød ➢
Irske Muffins
Pandekager med kålfyld
Fisk ➢
Grønsager med fisk og kartoffellåg
Røget makrel med urter
Frugt ➢
Hybenchutney med blommer og æbler.
Grønsager ➢
Bagt rødbedesalat
Grønsags-spaghetti
Kålpakker
Pastasalat med rødkål
Kartofler ➢
Persillepesto
Pralbønner i ovnkartofler
Kød ➢
Citronkylling med rodfrugter
Kål i karry med hakket kød
Opskrifter med kun lidt kød ➢
Jensens Fristelse
HOT POT
Pralbønner i ovnkartofler
Kornotto
Ris, pasta, perler ➢
Perlekål med nødder
Kornotto
Salat ➢
Salat af kål med purløgsdressing
Sensommersalat
Suppe ➢
Grov ærtepure og ærtesuppe med karrytop
Kylling – suppe
Tomat – pebersuppe
Baggrund og principper
Sæson
Beskrivelse af ‘Mad og bæredygtighed’
Principper bag “Mad og Bæredygtighed”
Mere viden
Bæredygtighed, forbrug og etik.
En fødevares livscyklus
Fisk
Gode link og inspiration
Hygiejne og mikroorganismer
Indkøb og mærkning
Klimapårvirkning fra køkkenmaskiner
Kogebøger
Madpyramiden og klimabelastningen
Smagens værktøjskasse
Sådan spiser du klimavenligt
Opskrifter med kun lidt kød ➢
Pralbønner i ovnkartofler
Teknikker
Hvordan renses hyben på en nem måde?
Viden
Kontakt
Hvem er vi?
←
Madoplevelser på Hjarnø – en ø i Horsens Fjord
Næste indlæg
→
HOT POT
Udgivet den
18. september 2018
af
Kirsten Jensen
HOT POT
Dette indlæg blev udgivet i
Ikke kategoriseret
. Bogmærk
permalinket
.
←
Madoplevelser på Hjarnø – en ø i Horsens Fjord
Næste indlæg
→
Kort over Hjarnø
Bookede dage