Bagt kartoffel med krydderurtemos og fløde

Til 4 personer

4 store kartofler
4 spsk. krydderurter
4 spsk. mælk
1 spsk. smør
1 tsk. sellerisalt
Peber

1. Vask kartoflerne, pak dem ind i køkkenrullepapir og sæt dem i et ovnfast fad.
2. Bag dem i mikroovn ved 1000 watt til de er møre. Ca. 10 min. vend dem om, når de 5 min. er gået
3. Skær et låg af hver og tag kartoffelmassen ud.
4. Mos den med smør og fløde og kom hakkede krydderurter i.
5. Smag til med sellerisalt og peber
6. Fordel fyldet i kartoflerne.
7. Gratiner med grillfunktion i mikroovn til overfladen er gylden

Kartoflerne kan også bages i ovnen samtidig med en ovnret. De bages ca. 1 time ved 200° og gratineres ved 225°.

Tip!
Når ramsløgene pipler op ad jorden i april måned – prøv da at lave ramsløgssmør til bagekartoflerne.
Du rører hakket ramsløg med smør, kommer det i smørrebrødspapir og ruller til en pølse.
Kommer pakken i køleskabet, til det er stift.
Skær i skiver som fyld til de bagte kartofler.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly