Tandorikylling med tomatlasange og salat

Tandoori-kylling.
Til 10 personer.
10 stk. fersk kyllingebryst uden skind
2½ dl. cornflakes
5 spsk. Tandoorikrydderi
2 æg
Smør / rapsolie til at stege i

1. Knus cornflakes i minihakker og bland med Tandoorikrydderi
2. Hæld blandingen ud på et stykke madpapir
3. Tør kyllingebryst af i køkkenrulle
4. Pisk æg sammen i en tallerken
5. Vend kyllingebryster i æg og derefter i cornflakesblanding
6. Steg kyllingebryster i smør/ rapsolie på panden ca. 15 min. på hver side
7. Brug et stegetermometer. Centrumstemperatur skal være på 70º

Kan også steges i ovn ca. 30 min.. Dryp da lidt olie over paneringen.

Tips: Tandoori er et blandingskrydderi. Det består typisk af chilipeber, salt, løg, hvidløg,, sukker, ingefær, kanel, spidskommen, paprika, citronsyre.

Kylling skal gennemsteges og heller ikke mere, for så bliver kødet tørt. Stik stegetermometer i midten af kødet. Hel kylling ved låret – centrumstemperatur: 75º.
Kyllingebryst kan nøjes med 70º, da det er en hel muskel.

Lasagne med squash.
Til 10 personer.
2 store squash
6 spsk. salt
Lidt rugmel
1 dl. rapsolie
18 spelt-lasagneplader
1 portion tomat / løg sovs se nedenfor
2 ps. frisk Mozarellaost

1. Rens alle grønsager
2. Skær 36 skiver – ca. 1 cm. tykke – af squashen på det tykkeste sted
3. Kom dem i plasticpose og drys salt ved. Lad dem trække ½ time
4. Lav tomatsovsen se opskrift nedenfor
5. Skær resten af squashen i tern og kom dem i sovsen
6. Skyl squashskiverne godt i vand
7. Paner squashskiver i rugmel og steg dem sprøde i olie på panden
8. Læg et lag tomatsovs i et ildfast fad
9. Læg et lag lasagneplader
10. Dæk med squashskiver
11. Kom lidt tomatsovs over og forsæt til alt er brugt
12. Skær mozzarellaost i skiver og kom dem på toppen
13. Bages i ovnen i ca. ½ time ved 180º.

Aubergine kan bruges i stedet for squash.

Tomat / løgsovs.
Til 10 personer.

3 ds. hakkede flåede tomater
3 løg
6 fed hvidløg
2 stk. peberfrugt
3 gulerødder
2 spsk. basilikum
2 tsk. merian / løvstikke
1 spsk. paprika
½ dl. rapsolie
2 bundter persille / oregano eller basilikum
1 l. kartoffelvand / grønsagsvand / væske fra dåsetomaterne
Salt og peber

1. Rens alle grønsager
2. Åbn dåsetomater
3. Skær løg og peberfrugter i små tern eller brug minihakker
4. Riv guleroden groft, hak hvidløgene og persille fint eller brug minihakker
5. Kom olien i en gryde og svits alle grøntsager og urter
6. Tilsæt de resterende krydderurter
7. Hæld væske og hakkede tomater i og lad det stå og småkoge
8. Smag til med salt, peber

Bærsalat.

250 g perlerug
250 g ribs og solbær
1 bdt. forårsløg

Til dressing:
5 spsk. rapsolie
2½ spsk. mørk balsamicoeddike
4 tsk. flydende honning
Salt og peber
Evt. 10 kvanfrø

500 g salat
7 kviste bredbladet persille

1. Skyl perlerugen og kog den efter pakkens anvisninger
2. Rengør alle grønsager og frugter
3. Rib stilken af solbær og ribs med en gaffel
4. Snit forårsløg i mindre stykker
5. Rør ingredienser til dressingen sammen.
6. Vend den afkølede perlerug, bær og forårsløg i dressingen.
7. Slyng væde fra salaten og skær den i mindre stykker og fordel på et fad
8. Vend bær og grønsagsblandingen over.
9. Pynt med bredbladet persille.

Print Friendly