Langtidshævet brød.

130526-2510 personer

10 dl Spelthvede
5 dl vand
2 tsk salt
10 g gær

Friske brændenældeskud

1 stor plastikpose
1 mellemstor gryde med låg, der kan tåle varme

Man starter på brødet 12 timer før man skal bruge det.

1. Rør gæren ud i vandet så det er jævnt fordelt i en plasticpose
2. Skyl brændenælderne og hak dem fint
3. Blandes i posen til gær og vand
4. Bland salt og mel ned i vandet og bland med hænderne udenpå plastikposen
5. Det er kun nødvendigt at blande indtil alt melet er vådt
6. Lad det hæve i et fad i 12 timer ved stuetemperatur med posen let åben og klæde over

7. Klip posen op og hæld dejen ud på et meldrysset bord
8. Fold den sammen i 3 led. Først den ene vej og så den anden
9. Læg brændenældeskud i bunden af bagepapir i et fad, der svarer til grydens størrelse
10. Læg dejen ovenpå brændenældeskud på bagepapir i fadet
11. Læg viskestykke over den og lad den hæve i 2 timer mere

Du kan bage brødet i en gryde i ovnen eller på grillrist under låg. Grydens låg holder dampen fra
dejen inde. Så varer det længere om at skorpen sætter sig og bliver hård. Det gør at brødet
hæver mere op

12. Varm ovnen op til 250 grader. Kom en mellemstor gryde ind i ovnen. Dejen må kun kunne fylde gryden halvt op. Vær sikker på at ovnen er varm nok
13. Kom bagepapir med dejen over i den varme gryde. Klip overskydende bagepapir af
14. Læg låg på og sæt den ind i ovnen. Bag i 30 minutter ved 250 grader med låg
15. Efter 30 minutter lader du den bage i 15 minutter ved 230 grader uden låg.

Tip: Brødet kan også bages i små, opvarmede kokotter med låg. Bagetiden er da halveret.

Print Friendly

9 kommentarer til Langtidshævet brød.

  1. Pingback: alkaline water brands

  2. Pingback: water ionizer

  3. Pingback: pay plan

  4. Pingback: duquesne

  5. Pingback: alkaline water

  6. Pingback: click here

  7. Pingback: alkaline water

  8. Pingback: right here

  9. Pingback: learn more

Der er lukket for kommentarer.