Mad bagt eller stegt i gløderne fra bål eller på grillen

mad på gløderMange råvarer har en naturlig skal der beskytter dem mod den meget koncentrerede varme fra gløderne og de farlige stoffer i røgen. Varmen styres ved at flytte maden rundt i forhold til bålet.

Frugt og grøntsager med skind.

Kartofler.
• Skær et par snit i kartoflen med en kniv og krydres evt. med fyrrenåle eller rosmarin.
• Kartoflerne placeres i gløderne og vendes en gang imellem.
• Beregn ca. 45 min. alt efter størrelse.

Majs med dækblade, aubergine, rødbeder, selleri, løg og hvidløg med skal på, ananas og bananer kan tilberedes på samme måde.

Gryderøgning – Havørred
• Kartoflerne vaskes og dækkes med et ca. 1 cm. tykt lag saltdej.
• Saltdej: 1/3 salt og 2/3 mel blandes med vand til en stiv dej.
• Trylledejskartoflerne lægges i et tykt lag gløder og dækkes med endnu et lag gløder.
• Efter ca. 1 time er trylledejen hård og kartoflerne er møre. Prøv at stikke i dem med et tyndt spyd.

Print Friendly