Kanel-æble pandekager

Til 4 personer
3 æg
¾ dl. groft mel
1 1/4 dl. hvedemel
1½ del mælk
1 knsp. salt
1½ tsk. bagepulver
smør / olie til stegning
1 – 2 æbler
Kanelsukker

1. Del æggeblommer og æggehvider
2. Pisk æggehviderne stive
3. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, mel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri masse
4. Vend æggehvider i dejen og lad den hvile i 15 min.
5. Fjern kernehus på æbler med kernehusudstikker og skær æbler i tynde ringe
6. Varm panden op, kom smør / olie på og læg små klatter af dejen på panden
7. Når bunden er ved at stivne lægges en æbleskive på hver. Drys med kanelsukker
8. Vend og steg pandekagerne færdige
9. Serveres med ekstra kanelsukker og lidt sirup.

Print Friendly