Fiskekarbonader og fiskefrikadeller

Fiskekarbonade
Til 4 personer

500 g mager rundfiskefilet fx torsk, lange eller sej
salt
1 løg
1 stor kogt kartoffel
1 stor håndfuld persille
1 spsk. sennep
1 spsk. revet usprøjtet citronskal
Peber
1 æg
Smør til stegning

1. Rens alle grønsager
2. Hak fisken groft på et bræt, drys salt over eller kom alle ingredienser i en minihakker
3. Hak løg og persille, mos kartoffel og kom det hele i en skål og rør godt
4. Lad det hvile i køleskab
5. Form små karbonader med en ske og steg dem gyldne i smør på en pande – ca. 3 – 4 min. på hver side
Serveres med remoulade se opskrift s. , spinatkartofler opskrift s, eller fx grønsagssovs med esdragon eller tomat-løg sovs med rejer.

Fiskefrikadeller
Til 4 personer

500 g mager rundfiskefilet fx torsk, lange eller sej
1 tsk. salt
2 spsk. raps eller brødkrumme
1 stor kogt kartoffel
1 dl. minimælk
1 æg
Peber
1 håndfuld frisk dild

Til variation:
Evt. lidt hakket rød peber, lidt majs eller andre grønsager kommes i farsen

1. Hak fisken groft på et bræt, drys salt over eller kom alle ingredienser i en minihakker
2. Hak løg og persille, mos kartoffel og kom det hele i en skål og rør godt
3. Lad det hvile i køleskab
4. Form små frikadeller med en ske og steg dem gyldne i smør på en pande – ca. 3 – 4 min. på hver side
Serveres med remoulade se opskrift s. eller fx grønsagssovs med esdragon eller tomat-løg sovs med rejer.

Print Friendly