Hygiejne og mikroorganismer

God køkkenhygiejne er vigtig for at sikre, at ingen bliver syge af maden. Man kan selv gøre en masse for at undgå sygdomme fra bakterier som salmonella og campylobacter. Det er fx vigtigt at vaske hænder før madlavning, at bruge forskellige spækbrætter til kød og grønsager.

Der er tre grundlæggende hygiejneregler i forbindelse med madlavning:

Varm op: Bakterier i maden dør ved kogning og stegning. Hovedreglen er, at mad med kød, fjerkræ, fisk og æg skal gennemvarmes, så temperaturen når op på mindst 75°.

Køl af: Når mad opbevares koldt og nedkøles hurtigt, stopper vækst af de fleste bakterier. Der må højst være 5° de steder i køleskabet, hvor der opbevares letfordærvelige fødevarer som kød, pålæg, middagsrester og mælk.

Undgå at sprede bakterier: Bakterier kan spredes mellem de forskellige fødevarer på køkkenbordet og i køleskabet. Derfor er det vigtigt at holde fødevarerne adskilt, både under opbevaring og under tilberedning. Husk også at vaske hænder, både inden man går i gang med madlavningen og undervejs.

Børn vil gerne være med i køkkenet og kan tidligt lære hensigtsmæssig omgang med forbehandling og tilberedning af mad. Og børns lyst til at smage og spise varieret bliver større, når de selv har lavet maden. Børn med køkkenerfaring bliver voksne med interesse for sund mad.

Se mere på http://www.foedevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle%20publikationer/2009221.pdf

Se også en film om at undgå at sprede bakterier på

http://www.altomkost.dk/Inspiration/I_koekkenet/Hygiejne_og_tilberedning/forside.htm

Kilde: www.altomkost.dk

Nye regler om datomærkning kan findes her:
http://www.dagens.dk/forbrug/sidste-salgsdato-forsvinder-i-butikkerne


Print Friendly

14 kommentarer til Hygiejne og mikroorganismer

  1. Pingback: minecraft adventure maps

  2. Pingback: water ionizer

  3. Pingback: water ionizer loans

  4. Pingback: electricity

  5. Pingback: alkaline water

  6. Pingback: here

  7. Pingback: alkaline water

  8. Pingback: link

  9. Pingback: water ionizer

  10. Pingback: over here

  11. Pingback: Greg Thmomson

  12. Pingback: gmail.com login

  13. Pingback: gmail sign in inbox gmail account

  14. Pingback: all of craigslist

Der er lukket for kommentarer.