Rabarberdessert med skovmærkecreme

Rabarberkompot med skovmærkecreme10 personer

16 stilke rabarber
Evt. 8 tynde kvanstilke
2 stang vanille
Ca. 1 dl sukker
16 mandler eller nødder

Skovmærkecreme:
½ l creme fraiche
1 stor håndfuld skovmærker
Ca. 2 tsk. sukker

1. Rens og skyl rabarber og kvanstilke
2. Skær dem i ca. 1 cm. stykker
3. Skær vanillestang på langs og skrab kornene ud
4. Vanillekorn æltes med lidt sukker på et bræt
5. Bland rabarber, kvan, sukker og vanille
6. Bag i ovnen ved 200o til rabarberne er møre – ca. 20 min. ( Kan evt. laves i mikroovn)

7. Skyl skovmærker forsigtigt – gem lidt til pynt
8. Hak resten fint
9. Bland ingredienser til skovmærkecreme – smag til
10. Rist mandler på tør pande og skær dem i grove stykker
11. Anrettes i højt glas med mandler, skovmærkecreme og – blomst og blad på toppen.

Tip: Skovmærker findes på lidt fugtige og skyggefulde steder især i bøgeskove.
Kan tørres let ved eftervarme på rist i ovnen og blandes med sukker. Hældes på glas og kan bruges til andre desserter. Gør ligesådan med kvanstilke.

Print Friendly